Vzor formuláře lékařské prohlídky

Vyslat nově nastupujícího zaměstnance na vstupní pracovnělékařskou prohlídku nebo také již stálého zaměstnance, na prohlídku periodickou, to je jednou z nejdůležitějších povinností každého zaměstnavatele v oblasti BOZP. Pokud i vy hledáte vzor formuláře lékařské prohlídky zaměstnance – zbystřete. Jste tu správně!

 

S jakými dokumenty musí zaměstnanec k lékaři?

Pro vás, jako pro zaměstnavatele, je podstatná zejména žádost o pracovnělékařskou prohlídku zaměstnance! Na základě ní, lékař po prohlídce vystaví lékařský posudek. Bohužel se stalo běžnou praxí, že lékaři posudky vystavovat nechtějí, pokud je jim nedodáte. Ideální tedy je, zaměstnance k lékaři vyslat nejen s vyplněnou žádostí, ale rovněž s předvyplněným lékařským posudkem!

Více o lékařských prohlídkách zaměstnanců se můžete dovědět např. v článku: “Pracovnělékařské služby v BOZP

 

A co vzor formuláře lékařské prohlídky?

Na internetu je ke stažení velké množství vzorových lékařských posudků. Mnohem méně již žádostí. Ty jsou pro vás přitom prioritní!

Co je ale důležité vědět, že v nedávné době proběhla velká novela předpisů upravujících pracovnělékařskou péči! Novela přinesla i změny do oblasti dokumentace a nově vydané právní předpisy kladou požadavky právě i na obsahovou část žádosti a lékařského posudku. Proto je převážná většina vzorových formulářů, které jsou ke stažení na internetu, často i zdarma, zcela k ničemu a pro Vaše potřeby nepoužitelná! Jsou totiž zpracovány dle dříve platných norem, které dnes již opravdu neplatí.

 

Vzor žádosti o lékařskou prohlídku a vzor lékařského posudku

Je nanejvýše důležité, abyste využili jen ten vzor formuláře lékařské prohlídky, který odpovídá současné právní úpravě. Takové vzory zpravidla nejsou ke stažení zcela zdarma, ale zpravidla za menší poplatek. Na odkaze si můžete stáhnout kvalitní vzor jak žádosti, tak i lékařského posudku.

Nezapomeňte, že při každém Vážném úraze, se nejdříve prověřuje zdravotní způsobilost úrazem postiženého zaměstnance k práci. Pokud Vámi použitý vzor formuláře lékařské prohlídky bude obsahovat chyby, byť formální. Může to pro Vás mít velmi Vážné důsledky!

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *